Photography

 

 

SORRY DAT IK BESTA

Van 10 t/m 29 Maart hebben zeven Deventerse kunstenaars geëxposeerd in de Bergkerk Deventer onder het thema ‘ Sorry dat ik besta’. Een tijdelijke plek waar dat ieder zijn abnormaliteit als normaal kon voelen. Waar dat mensen in een open ruimte, geprikkeld door kunst open gesprekken hebben gevoerd.

//

ALLEEN EN ONEINDIG.

Zes weken lang reist fotografe en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré in haar eentje met haar oranje busje Tootje door IJsland. De boot terug gaat op een vast moment dus weg gaan kan niet.

Wat doet zes weken alleen zijn met je als persoon?
En hoe werkt dit door in de beelden die je maakt?

In IJsland probeert Isabelle te verdwijnen. Ze wil ontsnappen aan de neurotypische wereld waarin we leven. Dat deze reis veel meer is dan alleen maar mooie beelden maken wordt pijnlijk snel duidelijk wanneer de eenzaamheid en de struggle van het dagelijks leven haar overvalt. Ze komt er al snel achter dat haar altijd door razende hoofd – waar ze ook is – met haar meegaat. En de wereld… die zal altijd hetzelfde blijven. Echter blijft de liefde voor mooie beelden maken altijd op nummer één.


Film

Alles Wat Je Niet Ziet (2021)
Een korte film op basis van de spoken word van Vera Bon.

 

O P S T A A N (2020)

Het idee dat je als mens tijdens je leven meerdere keren valt om vervolgens te leren hoe je op kan staan is fascinerend. Je hebt te dealen met het onveranderlijke. Dat is frustrerend en soms ontzettend fijn. Als je leert dat jouw lijf de fundering is, jouw mindset de sleutel tot verandering dan voelt die veranderlijkheid minder eng. Je ontkent hem niet maar je voelt dat de kracht bij jezelf ligt. Dan mag en kan alles om je heen een andere vorm krijgen, jouw hart blijft hetzelfde ritme aanhouden en dát is de ultieme ontspanning.

Media

Volkskrant Magazine (2021)

Aankondiging expositie (2016)
Promovideo voor de expositie “Being Typhoon.. Every Day” op het Unseen Photo Festival 2016. De expositie was later nog te zien op diverse andere plekken in Nederland.

On the road