In ieder moment zit een uniek verhaal. Dat is waar het om draait in het werk van fotografe en documentairemaakster Isabelle Renate la Poutré. Door zelf in het decor op te gaan, geeft ze alles wat voor haar lens komt volledig de ruimte. Van artiesten als Kyteman, Typhoon, Jeangu Macrooy en Wende legde ze niet alleen optredens vast, maar juist ook ‘the unseen’: het onderbuikgevoel, dat wat zich achter de schermen afspeelt.

 

Rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk. Zo omschrijven kenners Isabelles stijl. Ze verstaat de kunst van het zichzelf onzichtbaar maken. Backstage hebben artiesten niet in de gaten dat ze er is, later voelen ze de kracht van het moment in haar beelden terug.

 


Isabelle Renate la Poutré
(1990) is fotografe en filmmaakster. Min of meer autodidact. Ze voltooide de opleiding Multimediavormgeving (2011) en is daarna haar eigen blik op de wereld gaan onderzoeken. Daarbij kiest ze niet tussen film en fotografie maar kijkt ze zelf hoe ze het verhaal het beste kan vatten. In 2014 verscheen haar eerste documentaire ‘De weg naar jongvolwassen’, gevolgd door diverse muziekdocumentaire-fotografie, reportages en portretten. Haar expositie “Being Typhoon… Every Day”, waarvoor Isabelle 2 jaar lang Typhoon volgde, was in september 2016 voor het eerst te zien tijdens het Unseen Photo Festival in het Art Hotel in Amsterdam. En later in de Deventer Schouwburg. 


In de periode van 2017 tot 2021 heeft ze aan een documentaire over de tweelingbroers Jeangu en Xillan Macrooy en Milaisa Breeveld gewerkt. Drie jonge getalenteerde Surinamers laten alles achter om in Nederland hun droom om artiest te worden achter na te jagen. In Nederland worden ze omarmd als artiest, maar tegelijkertijd ze missen de warmte van thuis en moeten ze hard werken om in Nederland te mogen blijven. Maar niets houdt ze tegen om hun dromen waar te maken.


Momenteel werkt Isabelle aan een documentaire over Autisme.