Voor No Way Back ben ik afgereisd naar Suriname om opnames te maken zodat ik het contrast tussen beide landen goed kan weergeven. Reizen om documentaires te maken is altijd een droom geweest voor mij die nu dankzij De Nieuwe Oost pop uitkomt en I love it!

Na een paar dagen acclimatiseren raakte ik snel gewend aan het tempo van het land. Het was traag, maar eigenlijk heel prettig. Iedereen was super aardig en behulpzaam dus ik voelde mij snel thuis. Het was heel bijzonder om de thuis-landen van Jeangu, Xillan en Milaisa te zien.

Het kleurrijke land dwong mij om minder zwart/wit foto’s te maken dus die zal ik dan ook hier met jullie delen. De geschiedenis tussen Nederland en Suriname zag je op vele plekken duidelijk terug. Zeker de oude plantages, waarvan sommige vervallen waren en sommige omgetoverd zijn tot ressort, maakten indruk. Ik duik nu weer de studio in om alle beelden en informatie te verwerken in de documentaire.

Suriname!